AlbertsKleve BNO  |  iepenlaan 25  |  9401 LS Assen  |  (0592) 318 881  |  e-mail

WBooks

Boek The American Dream, American realism 1945-2017

Ontwerp en opmaak publicatie bij de tentoonstelling The American Dream in het Drents Museum Assen en de Kunsthalle Emden (Dld.) Boek verschijnt in het Nederlands en het Duits.

 

WBooks over het boek:

1945 – De Tweede Wereldoorlog heeft Europa grotendeels verwoest. Amerika is de toekomst met The American Dream als het grote ideaal. Wie hard werkt, kan alles bereiken. New York wordt de culturele hoofdstad van de wereld. Naast de abstracte kunst van het modernisme, houdt een groep kunstenaars vast aan de zichtbare werkelijkheid. Kunst moet in hun ogen altijd een connectie met het dagelijks leven hebben.

Het resultaat is verbluffend: van de verstilde beelden van Edward Hopper en Andrew Wyeth tot de eigenzinnige Pop Art van Andy Warhol en het precieze fotorealisme van Richard Estes en Ralph Goings. Maar ook een nieuwe generatie realisten als Stone Roberts en Kehinde Wiley blijft verrassen met haar kunst. De geschiedenis van het Amerikaans realisme in The American Dream is een reis door de roerige Amerikaanse geschiedenis van de afgelopen decennia.

Terug naar het overzicht