AlbertsKleve BNO  |  iepenlaan 25  |  9401 LS Assen  |  (0592) 318 881  |  e-mail

Uitgeverij Van Gorcum

Buigen onder de storm

Ontwerp en opmaak publicatie Buigen onder de storm – Philip Mechanicus. Verslaggever tot in de dood 1889-1944.

De uitreiking van het eerste exemplaar gebeurde bij het huis van de voormalige kampcommandant op het terrein van Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Elisabeth Oets, kleindochter van Philip Mechanicus bracht een hommage aan haar grootvader met het boeiende en aangrijpende verhaal ‘Wachten op transport’. Frits Barend nam het eerste exemplaar in ontvangst.

Koninklijke Van Gorcum: In Buigen onder de storm beschrijft journalist Koert Broersma op basis van diepgaand onderzoek en gesprekken met tientallen getuigen het bijzondere leven van Philip Mechanicus. Deze uitgebreide en geheel herziene uitgave bevat tal van nieuwe, recente onderzoeksresultaten en niet eerder gepubliceerde dagboek- en brieffragmenten.

Je weet wel zo’n beetje wat zich in kamp Westerbork heeft afgespeeld. Denk je. Juist daarom is het zo schokkend dat je elke keer weer wordt verrast door nieuwe feiten. Bijzonder is ook de ontdekking van nooit gepubliceerde dagboekgegevens. Alleen al het opvullen van deze omissie geeft deze indrukwekkende heruitgave een heel bijzondere lading.’ uit Voorwoord Frits Barend

Foto’s: Sake Elzinga. Met dan aan Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Terug naar het overzicht

Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan journalist Frits Barend. De auteur Koert Broersma signeert. Foto: Sake Elzinga

Elisabeth Oets, kleindochter van Philip Mechanicus, naam ook een exemplaar in ontvangst. Foto: Sake Elzinga