AlbertsKleve BNO  |  iepenlaan 25  |  9401 LS Assen  |  (0592) 318 881  |  e-mail

Ontwerp en opmaak van het boek De Dode Zeerollen, behorende bij de gelijknamige tentoonstelling in het Drents Museum in Assen.

WBooks over het boek:

De Dode Zeerollen worden wel de grootste archeologische vondst van de 20ste eeuw genoemd. Teksten die 2000 jaar verborgen hebben gelegen. Wat leren ze ons over het oude Jodendom? Welk nieuw licht werpen ze op de eerste Christenen? Uit wat voor tijd en wereld komen ze? Waarom werden de Dode Zeerollen verborgen in grotten nabij Qumran? In dit boek onder redactie van Mladen Popovic vertellen experts over deze fascinerende teksten, de vondst, hun geschiedenis en betekenis en het belang ervan. Het boek hoort bij de tentoonstelling die het Drents Museum samen met het Quman Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen maakt.

 

De recencie van Atheneum Boekhandel:

Een buitengewoon boek, een adembenemende expositie

Het boek verschijnt tegelijk met de expositie die momenteel plaatsvindt in het Drents Museum. Het is moeilijk uit te maken wat prachtiger is, de tentoonstelling of het boek, want beide zijn adembenemend vormgegeven. Belangrijker: ook de inhoud is buitengewoon goed.

Terug naar het overzicht