LIAO6
02-05-2017
Tentoonstelling The Great LIAO geopend

Hoe een klein nomadenvolk uitgroeide tot een supermacht in Azië. De grote archeologische tentoonstelling The Great Liao - Nomadendynastie uit Binnen-Mongolië (907-1125) vertelt het bijzondere verhaal van de machtige Liao-dynastie in de 10de en 11de eeuw.


The Great LIAO
10-02-2017
In voorbereiding: The Great LIAO

Ontwikkeling van een spectaculaire tentoonstelling over The Great LIAO, een nomadendynastie uit Binnen-Mongolië (907–1125). Tevens het ontwerp van de affiches, folders, uitnodigingen, banieren e.d.


Maya's rij
06-04-2016
In de rij voor de Maya's...

Lange rijen met bezoekers voor de Mayatentoonstelling in het Drents Museum. Wat geweldig dat wij als ontwerpbureau aan dit prachtige project hebben mogen bijdragen...


MAYA's NIEUWS
10-02-2016
Mayatentoonstelling in ontwikkeling

Momenteel werken we hard aan de grafische vormgeving van de tentoonstelling MAYA'S – Heersers van het Regenwoud in het Drents Museum. Op de foto controleren we de groot formaat prints voor de tentoonstelling.


Cuby
18-01-2016
Tentoonstelling Harry 'Cuby' Muskee

De Drentse blueslegende Harry ‘Cuby’ Muskee zou in 2016 zijn 75ste verjaardag vieren. Aanleiding voor het Drents Museum in Assen om van 17 januari tot en met 17 april 2016 een grote overzichtstentoonstelling te wijden aan leven en werk van de in 2011 overleden zanger, die met zijn band Cuby + Blizzards nationaal en internationaal furore maakte. Tegelijkertijd is de fototentoonstelling Blues from Heaven te zien met foto’s van Asser fotograaf Rudy Leukfeldt, die Muskee veelvuldig heeft gefotografeerd.


Cosis jaar 1
24-04-2015
Jaarverslagen Cosis opgeleverd

Het jaarverslag van Cosis is opgeleverd. Cosis is een samenwerking tussen de zorgaanbieders Promens Care en NOVO. Dit jaarverslag bestaat uit twee jaarberichten van beide organisaties in een omslag van Cosis.


Waddensleutels
15-04-2015
Project Waddensleutels afgerond met magazine

Het project Waddensleutels onderzoekt de kansen en wegen voor herstel van een rijke Waddenzee. Centraal staat de hypothese dat biobouwende mosselen het voorkomen van andere soorten stimuleren. De terugkeer van mosselbanken zou de sleutel tot herstel van de ecologie in de Waddenzee kunnen zijn. Het onderzoeksproject is een samenwerking tussen Natuur-monumenten, Staatsbosbeheer, Rijksuniversiteit Groningen en het NIOZ Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee.


KIM
13-04-2015
KIM Utopie in het Drents Museum

Lieflijke familietaferelen, heldhaftige soldaten, heroïsche arbeiders en lofuitingen aan de Grote Leider. In de tentoonstelling De Kim Utopie - Schilderkunst uit Noord-Korea geeft het Drents Museum aan de hand van ruim 80 schilderijen en werken op papier een unieke inkijk in het gesloten Noord-Korea.


1
25-09-2014
Malevich komt eraan...

Momenteel zijn we druk bezig met het ontwerp voor de catalogus bij de tentoonstelling in het Drents Museum over de figuratieve jaren van Kazimir Malevich.

Wederom heeft het Drents Museum schitterend werk in bruilkeen mogen hebben van het Staat Russisch Museum uit Sint Petersburg.


PC jaarversl
16-06-2014
Jaarverslagen opgeleverd

Voor verschillende klanten hebben we jaarverslagen ontworpen en opgemaakt. De verslagen zijn inmiddels allemaal van de drukkerijen verzonden.


POP zegel
06-05-2014
Binnenkort: Het Grootste Poppenhuis van Nederland

Er wordt momenteel hard gewerkt aan het realiseren van de permanente tentoonstelling 'Het grootste Poppenhuis van Nederland'. Wij dragen ons steentje bij in de vorm van alle grafische 2D uitingen in de tentoonstelling maar ook het ontwikkelen van het logo, de huisstijl en de communicatieuitingen.

Het belooft een spectaculaire tentoonstelling te worden...


VAOZ BOEK1
20-02-2014
Herdruk boek over Assen Oud-Zuid door Koninklijke Van Gorcum

Omdat de boeken over Assen Oud-Zuid in een mum van tijd waren uitverkocht, heeft drukkerij Van Gorcum besloten om het boek te herdrukken en uit te geven. De boeken zijn vanaf nu weer volop leverbaar en verkrijgbaar via Van Gorcum of de boekhandel.

Voor bestellen bij Van Gorcum: http://aa5.nl/snldY

Bekijk op onze site: http://aa5.nl/snEjO2


2014-02-09 14.47.31
14-02-2014
Boeken, stápels boeken...

De tentoonstelling is afgelopen week geopend en alweer staan er drommen mensen voor de deuren van het Drents Museum.

De tentoonstellingscatalogus is geleverd en het is altijd weer indrukwekkend om stapels boeken te zien liggen in de Museumshop. Laten we weer hopen dat het 'warme broodjes' worden...


MUM1
22-11-2013
De mummies komen er aan...

Voor het Drents Museum zijn we bezig met de communicatie van de volgende spraakmakende tentoonstelling: Mummies. Overleven na de dood.

Tegelijkertijd werken we voor W Books aan het nieuwe boek die bij de tentoonstelling voerkocht zal worden.

Het wordt griezelen in Assen...


VAOZ bij Nieuws
22-11-2013
Een boek over de mooiste wijk van Assen...

Buurt met karakter, over Assen Oud-Zuid en haar bewoners is een boek over de mooiste wijk van Assen. Dat mogen wij wel zeggen: we wonen er zelf.

Na oplevering van het boek blijkt het boek al te zijn uitverkocht! We overwegen een tweede druk.

 

Prachtig om te merken hoeveel belangstelling de buurtbewoners hebben voor de geschiedenis van 'hun' Oud-Zuid.


PC Boek 1
22-11-2013
Het roer om...

Afgelopen week is het fotoboek 'Het roer om' opgeleverd. Voor Promens Care hebben we een fotoboek ontworpen met verschillende prachtige foto's van cliënten en medewerkers 'op weg naar een gezonde leefstijl'.


W-MD-3
11-09-2013
Nieuwe huisstijl voor Welzijnswerk Midden-Drenthe

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan het ontwerp voor Welzijnswerk Midden-Drenthe. Na presentatie blijkt iedereen enthousiast over de voorstellen en we hebben een definitieve 'go' om de huisstijl de komende maanden uit te werken en te implementeren.


DSS BOEK3
10-07-2013
Stapels boeken...

Het boek over de Dode Zeerollen, waar we met veel plezier en inzet aan hebben gewerkt is opgeleverd. Nu de tentoonstelling in het Drents Museum in Assen is geopend liggen er stapels boeken in de winkel. Prachtig om te zien dat heel veel bezoekers het boek meenemen na het bezoek aan deze prachtige en spraakmakende tentoonstelling.

 

De recencie van Atheneum Boekhandel:

 

Een buitengewoon boek, een adembenemende expositie

... Het boek verschijnt tegelijk met de expositie die momenteel plaatsvindt in het Drents Museum. Het is moeilijk uit te maken wat prachtiger is, de tentoonstelling of het boek, want beide zijn adembenemend vormgegeven. Belangrijker: ook de inhoud is buitengewoon goed.


GFT1
01-07-2013
Oplevering van de jaarverslagen

Ook dit jaar hebben we weer voor verschillende klanten jaarverslagen mogen ontwerpen en opmaken. Voor de Vereniging Afvalbedrijven hebben we wederom het jaarverslag mogen ontwerpen. Een kleurrijk verslag over GFT waarin het woord 'afval' nauwelijks nog wordt genoemd. GFT is geen afval, zo leert het verslag ons, GFT is een grondstof.

 

Ook voor Promens Care hebben we hun jaarlijkse verslagen mogen vormgeven. Dit jaar gesplitst in een verslag voor het bestuur en een publieksverslag.


DSS3
29-05-2013
Laatste hand aan de catalogus over de Dode Zeerollen

In opdracht van WBooks werken we momenteel aan de catalogus die de spraakmakende tentoonstelling over de Dode Zeerollen gaat begeleiden.

WBooks over het boek: De Dode Zeerollen worden wel de grootste archeologische vondst van de 20ste eeuw genoemd. Teksten die 2000 jaar verborgen hebben gelegen. Wat leren ze ons over het oude Jodendom? Welk nieuw licht werpen ze op de eerste Christenen? Uit wat voor tijd en wereld komen ze? Waarom werden de Dode Zeerollen verborgen in grotten nabij Qumran?

In dit boek onder redactie van Mladen Popovic vertellen experts over deze fascinerende teksten, de vondst, hun geschiedenis en betekenis en het belang ervan. Het boek hoort bij de tentoonstelling die het Drents Museum samen met het Quman Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen maakt.  


INTERVIEW2
23-04-2013
Interview in MKB Marketing Magazine

In het MKB Marketing Magazine 'm4' staat een interview met ons bureau over de werkzaamheden die wij verrichten voor het Drents Museum, in samenwerking met MultiCopy. Thema van het nummer is 'groot en groots communiceren'.

 

Het magazine verschijnt in een oplage van 200.000 exemplaren in geheel Nederland. Tevens zal MultiCopy de verspreiding extra ondersteunen met radiocommercials op SkyRadio.

 

Het magazine is ook als pdf te downloaden: http://theeuwes.org/m4-11.pdf


SMboekomslag1.JPG
18-04-2013
Tweede druk van de catalogus 'De Sovjet Mythe'

Het boek 'De Sovjet Mythe' dat de begeleidende catalogus is bij de gelijknamige tentoonstelling in het Drents Museum, is in 2e druk gegaan en staat bij WBooks inmiddels in de categorie 'Best Verkocht'. Wij zijn erg trots dat we dit boek hebben mogen ontwerpen en dat we hebben mogen bijdragen aan het succes van boek en tentoonstelling!


DSS
18-04-2013
Voorbereidingen De Dode Zeerollen in volle gang...

De voorbereidingen voor de tentoonstelling over de Dode Zeerollen in het Drents Museum zijn in volle gang. Momenteel werken we aan het beeld en de typografie voor alle communicatieuitingen van het Drents Museum: affiches, flyers, folders, banieren etc. Binnenkort starten we met het ontwerp en de opmaak van de tentoonstellingscatalogus die wordt uitgegeven door WBooks in Zwolle.


ZGM
12-04-2013
Restyle huisstijl Zorggroep Meander

Met Zorggroep Meander uit Veendam werken we aan een restyling van de huisstijl. Een herdefiniëring van elementen zoals logo, gebruik van fotografie, kleuren e.d. was na intensief gebruik van de huisstijl nodig. Nieuwe media zoals website en intranet stellen andere eisen aan de huisstijl en het gebruik van digitale printers, nodig om zuinig en in kleine oplage drukwerk te produceren, stellen andere eisen aan bijvoorbeeld kleur.

De komende periode wordt het definitieve ontwerp vastgesteld en gaan we bezig met de implementatie van de huisstijlelementen.


Cosis
10-04-2013
Aan de slag voor Cosis...

Promens Care en NOVO bundelen hun krachten in een holding met de naam Cosis. De beide organisaties bieden zorg, kleinschalig en verankerd in de lokale samenleving. De twee zorgorganisaties blijven zelfstandig en onder hun eigen naam werken. Promens Care en NOVO hebben elk in hun eigen werkgebied een goede naamsbekendheid opgebouwd en kunnen rekenen op het vertrouwen van cliënten, medewerkers en relaties.

Voor Cosis hebben we een huisstijl ontwikkeld die de komende maanden zal worden geïmplementeerd.